Yritystarina

Mistä kaikki sai alkunsa ja miten tarina jatkuu...

Toisiaan täydentävät yrittäjät


Se oli käänteentekevä hetki. Silloin tiesin, että haluan olla yrittäjä. Yhtäkkiä minulle oli aivan selvää, että jatkaisin isäni perustaman perheyrityksen kehittämistä,”  muistelee Minna Perttilahti, Itä-Suomen Siivouspalvelun toinen yrittäjistä.

Tuo hetki oli vuoden 2012 Suomen yrittäjäpäivillä. Minna koki olevansa omassa porukassa, joka inspiroi.

Kyösti Kinnunen oli perustanut 1980-luvun lopulla siivousyrityksen. Siivous- ja pesulatyö oli sen kautta tuttua perheen tytöille, Minnalle ja Meritalle, jotka eivät alun perin yrittäjyyttä olleet harkinneet.

Oli tärkeää, että ennen yrittäjäksi ryhtymistä olin opiskellut muuta alaa ja nähnyt työelämää laajemminkin, ” kertoo Minna.

Merita, jolla oli kaipuu itsenäiseen työskentelyyn ja halu tehdä asioita omalla tavalla, tuli Minnan yhtiökumppaniksi vuonna 2013. Sisarukset täydentävät toisiaan ja voivat yhtiökumppaneina jakaa yrittäjyyden riemut ja huolet keskenään. Merita on ”toimistovelho”, jolla pysyy langat käsissä tiukassakin tilanteessa.

Varmuus ja päättäväisyys näkyvät yrityksen tuloksessa. Minna ja Merita ovat kasvattaneet yrityksen liikevaihtoa kolminkertaiseksi viimeisen kolmen vuoden aikana. Työntekijät ovat pitkäaikaisia ja sitoutuneita työhönsä. ”Myös asiakassuhteet ovat pitkiä, monet ovat olleet Itä-Suomen Siivouspalvelun asiakkaina jo Kyösti Kinnusen ajoilta”  Merita kertoo.

Perheyrityksen sinnikkyys ja päättäväisyys ovat kantaneet läpi vuosien. Kun Kyösti perusti pesulayrityksen 35 vuotta sitten, lama saapui Suomeen. Kyösti sinnitteli ja siirsi yrityksen autotalliin, josta toiminta kasvoi vuosien varrella.

Keväällä 2017 Minnan ja Meritan suuri haave toteutui, kun yritys muutti omiin, upouusiin ja avariin tiloihin. Perheyritys jatkaa positiivisella otteella kasvuaan yli sukupolvien ja katse tulevaisuudessa.

Me haluamme kantaa oman vastuumme tulevaisuudesta. Olemme Joensuun ilmastokumppani ja ympäristöarvot ovat meille tärkeitä. Seuraamme alan kehitystä ja otamme uutta teknologiaa käyttöön innolla.